Категорія новин
При деяких станах нам необхідно обмежити себе у споживанні солі.
Якщо вам радить так зробити ваш лікар, точно його послухайте.
Хоча якщо ви цілком здорові та здебільшого їсте цільнозернові продукти і страви з одного інгредієнта, тоді, ймовірно, вам нема про що переживати.
Можете додавати сіль при готуванні страв чи класти на стіл, щоб при бажанні підсилити смак.
Якщо ж ви споживаєте багато солі, знайте, що це може вам нашкодити
Але якщо її зовсім мізерна кількість у вашому раціоні або ви відмовилися від солі, це теж може бути шкідливо для здоров’я
І, як це часто буває в харчуванні, оптимальна кількість солі, яку можна додавати у їжу, буде десь між двома крайностями.
Зайвий натрій в організмі затримує воду, і це спричинює лишню вагу тіла, а також негативно позначається на роботі серцево-судинної системи.
2-3 г солі в день достатньо для нормального складу крові, це якщо не споживати продукти із супермаркету, в яких занадто багато як солі, так і глутамату натрію. Тому тим, хто хоче позбавитись зайвої ваги, в першу чергу потрібно відмовитись від вживання продуктів, які перенасичені натрієм.