Категорія новин
У випадку прояву перших же симптомів отруєння слід негайно звертатися до лікаря. Однак неприємностям завжди краще запобігти.
Фахівці Головного управління Державної продовольчої споживчої служби в Тернопільської області здійснюють контроль за сировиною, виробництвом і реалізацією харчових продуктів. Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства проводять нагляд за дотриманням санітарного законодавства харчових продуктів. Також є Управління прав споживачів, які контролюють вимоги до реалізації і маркування продукції. Якщо продукція не контрольована цими службами, то існує великий ризик інфікування.
Рекомендуємо дотримуватися таких правил:
не купувати м'ясні та рибні продукти домашнього виготовлення у місцях стихійної торгівлі;
не нехтувати правилами домашнього консервування овочів, фруктів, грибів, м'яса, ретельно дотримуватися технології. Для руйнування ботулотоксину перед вживанням консерви слід прогрівати до 100°С упродовж 30 хвилин;
у жодному випадку не можна вживати м'ясні та рибні консерви, якщо залізна банка роздута чи деформована;
не вживати продукти, якщо є підстави сумніватися у їх якості або умовах зберігання та транспортування.
необхідно уникати дачі меду немовлятам (інфікований мед може викликати форму ботулізму у немовлят).
Шановні краяни Дотримуйтесь правил гігієни Бережіть своє здоров’я