Категорія новин
Чи можна їсти листкову зелень з грядки❓️
🥬Листкова зелень має багато корисних властивостей. Корисних речовин, яких потребує організм людини, у зелені набагато більше, ніж в інших продуктах, таких як м’ясо, риба, хліб.
☝🏻Регулярне вживання зелені:
✅️покращує кровотворення, захищає від анемії, зміцнює імунітет;
✅️виводить шлаки, солі та токсини;
✅️нормалізує тиск, рівні цукру й холестерину;
✅️нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту.
💁🏻‍♀️Рутин, якого в салаті дуже багато, зміцнює стінки судин та захищає від атеросклерозу. Магній зміцнює нервову систему і зменшує згубний вплив стресів. 💁🏼‍♀️Усього кілька листочків на день підтримують хороший настрій, покращують метаболізм, посилюють концентрацію, відновлюють зір. Кальцій зі складу салату засвоюється організмом краще, ніж з кисломолочних та інших багатих кальцієм продуктів.
🥗Салат вважають прекрасною профілактикою діабету. Якщо ви вживаєте його регулярно, то можете на 14% знизити ризик захворіти цією поширеною хворобою. ☝🏻Не дивлячись на те, що листя салату на 96% складається з води, ця культура є мегапопулярною завдяки дуже низькому глікемічному індексу (всього 15).
👨🏻‍⚕️Усього 100 грамів листя будь-якого салату містить:
🔹️тіамін;
🔹️пантотенову кислоту;
🔹️вітаміни В2, В9, К, РР;
🔹️піридоксин;
🔹️аскорбінову кислоту;
🔹️альфа-токоферол;
🔹️мікроелементи (сірка, калій, кальцій, 🔹️кремінь, фосфор, алюміній, хлор, натрій, бор, залізо, йод, мідь, рутин);
🔹️харчові волокна;
🔹️лактуцин;
🔹️бета-каротин;
🔹️лютеїн;
🔹️фолієву кислоту.
☝🏻❗️☝🏻Всю зелень перед вживанням ми рекомендуємо обов’язково мити, щоб забрати залишки піску, землі, комах та інше. 👉🏻Листову зелень (салат, петрушку, кріп, розмарин, базилік, шпинат) краще мити в стоячій воді, періодично змінюючи її. ☝🏻У такий самий спосіб найкраще помити цвітну капусту, кале і броколі. Листовий салат і капусту кале зручніше мити, відокремивши листки, а цвітну капусту і броколі - розібравши на суцвіття. 💁‍♀️Замочування у воді позбавляє продукти від піску, землі та дрібних комах, які можуть ховатися в щільній зелені. 👉🏻Необхідно помістити зелень у ємність із прохолодною водою та залишити на кілька хвилин. Після чого слід добре промити зелень, змінюючи воду кілька разів.
👉🏻Після миття, зелень необхідно просушити за допомогою ручної центрифуги, паперових або тканинних рушників.
💁🏼Знову ж, рекомендуємо вживати салати із зелені правильно. Найкраще споживати свіжоприготовлений зелений салат. ☝🏻Нагадуємо, що якщо ви бажаєте купити готовий салат, звертайте увагу на його заправку. ❗️Краще оминати салати із майонезом - особливо ті, які виглядають не особливо привабливо. До того ж не варто поєднувати в салаті декілька «ризикованих» інгредієнтів, наприклад гриби, яйця, м’ясо та рибу. Вони доволі швидко псуються та можуть спричинити важке отруєння.
❤️Нехай зелень приносить вам тільки користь, пильнуйте своє здоров’я.
Чи можна їсти листкову зелень з грядки?