Категорія новин
👨‍⚕️👉🏻 Нехай кожен день на вашому столі будуть сезонні овочі, фрукти і ягоди. Стануть в нагоді і домашні вітамінні заготовки.
✅ Свіжі і приготовані овочі містять вітаміни і рослинну клітковину, яка сприяє виведенню токсинів. До сезонних овочів гарбузів, моркви, буряків, редьки, капусти, цибулі, часнику варто додавати і парникові овочі та зелень, хоча вони і поступаються ґрунтовим за змістом корисних речовин. Їжте яблука, груші, а також привізні фрукти. Особливо корисні ківі, цитрусові, гранат і авокадо.
✅ Хороше джерело зимових вітамінів – журавлина. Вона багата вітаміном С і вітаміном РР, який сприяє засвоєнню аскорбінової кислоти, має антиоксидантні властивості.
✅ Що стосується заморожених фруктів і ягід, то в процесі заморозки в них залишається близько 90 % вітамінів. Але вживати і готувати з них страви потрібно відразу після розморожування.
✅ Суха або заморожена зелень, заготовлена з осені, так само корисна, як і свіжа. До речі, зелень і зелену цибулю можна вирощувати в домашніх умовах (на підвіконні).
✅ Їжте квашену капусту. Це багате джерело вітамінів С, К, групи В, мікро-і макроелементів.
✅ У зимовий сезон забезпечте свій раціон білком. Їжте рибу, курячі яйця, яловичину, м’ясо птиці, молочні продукти, квасолю.
✅ Бажано зменшити вживання солодощів, бо цукор знижує здатність клітин імунітету протистояти шкідливим патогенам.
✅ Взимку не варто дотримуватись якихось дієт: організму потрібна достатня кількість енергії.
Правильне зимове харчування