Категорія новин
Аскорбінова кислота присутня в багатьох продуктах в нашому повсякденному раціоні. Нею багаті свіжі овочі, фрукти, ягоди та листова зелень. З’їдати їх потрібно в сирому вигляді, так як під час термічної обробки вітамін руйнується.
Десятка продуктів-лідерів за змістом природного вітаміну С:
Назва Вітамін С, мг/100 г продукту
Ягоди шипшини 1000
Червоний болгарський перець 250
Ягоди обліпихи 200
Ягоди чорної смородини 200
Зелень петрушки 150
Зелений болгарський перець 130
Журавлина 100
Лимони 40
Шпинат 30
Однак вміст вітаміну в цих продуктах дозволяє лише в малій мірі задовольнити добову потребу організму в цьому елементі. Характерно, що деякі фрукти та овочі розщеплюють молекули аскорбінової кислоти, через згубну дії аскорбінази, тому для вираженого терапевтичного ефекту важливо отримувати концентровані дози елемента.