Категорія новин
Аскорбінову кислоту (вітамін С) виділив угорсько-американський вчений Альберт Сент-Дьордь в 1928 році. У 1932-му було науково підтверджено, що наявність цього вітаміну в раціоні запобігає цинзі – важкому захворюванню, яке забрало життя мільйонів людей. Запуск виробництва вітаміну С в 30-і роки дозволив залишити в минулому цю хворобу, що вважалася не менше страшною, ніж тиф або чума.
Подібно до інших вітамінів, вітамін С не синтезується в людському тілі, а може надходити тільки ззовні – з їжею або біологічно активними добавками. Вітамін С бере участь у безлічі біохімічних процесів, необхідних для підтримки життєдіяльності.
• Аскорбінова кислота бере активну роль в утворенні гормонів щитовидної залози, виробленні колагену, перетворенні серотоніну – одного з головних нейромедіаторів. Також вітамін С відповідає за надходження глюкози в клітини тканин. Будучи найсильнішим антиоксидантом, аскорбінова кислота надає потужну омолоджуючу дію на всі тканини організму та уповільнює старіння.
Вітамін С має багато корисних властивостей для організму️; він є потужним антиоксидантом, що допомагає захистити клітини від пошкоджень від вільних радикалів; підтримує здоров'я імунної системи; сприяє загоєнню ран; допомагає у засвоєнні заліза; підтримує здоров'я зубів та ясен, а також сприяє синтезу колагену, тим самим покращуючи зовнішній вигляд шкіри, надаючи їй гладкість і зберігаючи її молодість. Цей незамінний вітамін можна отримати лише у їжі рослинного походження.
У Тернопільському обласному центрі контролю та профілактики хвороб зазначають, що для більшості людей здорове харчування забезпечує достатню кількість вітаміну С!
#вітамінС #vitaminC #здоровехарчування #імунітет #здоровехарчуваннядітей #healthyNutrition #здоровийспосібжиття #промоціяздоровогоспособужиття
Будьте здоровими та в безпеці!