Категорія новин
🧏 Найбільш частим місцем ураження є сигмоподібна та пряма кишка, де локалізується понад 60% випадків цієї патології.
Генетичні чинники та вплив навколишнього середовища (переважно пов'язаний зі способом життя) відіграють важливу роль у розвитку онкологічної проблеми.
👉 До порушень у харчуванні, що підвищують ризик колоректального раку (друга назва хвороби), належать:
🔹 Меню, багате на тваринні жири.
🔸 Вживання великої кількості червоного м'яса.
🔹 Мінімальна кількість споживаних овочів та фруктів.
🔸 Дефіцит кальцію та селену.
🔹 Низький рівень харчових волокон.
🔸 Висококалорійне харчування.
📝 Ознаки раку кишківника виникають на тлі чинників, що підвищують ризик виникнення.
До них відносяться:
🔸 Куріння тютюну.
🔹 Часте вживання алкоголю.
🔸 Недостатня фізична активність – малорухливий спосіб життя.
🔹 Ожиріння.
🔸 Попередня променева терапія черевної порожнини.
🔹 Спадковість у плані передачі подібної онкології.
🔸 Наявність доброякісних пухлин, які зазвичай мають форму поліпів у даному відрізку ШКТ.
🔹 Запальні захворювання (наприклад, виразковий коліт) також спричиняють формування проблем онкологічного характеру.
💁 Причини раку кишківника