Категорія новин
Міф №1: Холестерин, безумовно, шкідливий.
Правда: Холестерин – як десерт, в помірних кількостях, не на шкоду. Зовсім некоректно називати холестерин «поганим жиром», який тільки те і робить, як закупорює судини. Насправді ж холестерин виконує багато важливих функцій в організмі.
Міф №2: Для нормалізації ліпідного профілю найкраще підходить дієта з низьким вмістом жиру.
Правда: Хоча насичені жири (які містяться переважно в м’ясі, маслі та сирі) і підвищують «поганий» холестерин, вони також збільшують вміст «хорошого» холестерину. Краще викреслити із раціону інші дієтичні «бомби», наприклад, відмовитися від надлишку цукру та «швидких» вуглеводів, крохмалю (на кшталт картоплі), а також переробленого м’яса (ковбас, сосисок тощо).
Міф №3: Якщо ви в групі ризику й маєте стежити за своїм холестерином, то передусім потрібно викреслити зі свого меню яйця.
Правда: Поверніть яйця у своє меню! Медичні фахівці відмовилися від цих застарілих рекомендацій, оскільки такі продукти впливають на рівень холестерину в крові лише незначною мірою. Дослідники виявили, що навіть ті, хто страждає на ішемічну хворобу серця, можуть спокійно споживати по два яйця на день протягом шести тижнів і без жодного негативного впливу на рівень холестерину.