Категорія новин
Для доброї роботи мозку важливо споживати достатню кількість білків.
Для ефективної роботи наш мозок потребує відпочинку і повноцінного харчування. Список життєво необхідних для роботи мозку продуктів:
Жирна морська риба містить велику кількість поліненасичених жирних кислот омега-3. Саме з цих кислот в нашому організмі виробляється речовина мієлін, що є своєрідним ізоляційним матеріалом для нервових волокон.
Крім того, мієлін необхідний для швидкої роботи мозку і передачі інформації від однієї клітини до іншої.
Волоські горіхи – це ще одне хороше джерело поліненасиченої жирної кислоти омега-3. При регулярному вживанні волоських горіхів підвищується рівень серотоніну (гормону щастя), що допомагає протистояти депресії і охоче братися за розумову роботу. 3–5 волоських горіхів у день буде цілком достатньо для здоров’я мозку.
Чорниця – джерело антиоксидантів, які дуже потрібні для правильної роботи мозку. Антиоксиданти, що містяться в чорниці, дозволяють позбутися від шкідливих речовин, що ушкоджують клітини мозку. Регулярне вживання чорниці покращує пізнавальні функції і пам’ять.
Какао – джерело антиоксиданту флаванол. Ця речовина покращує кровообіг мозку, а також захищає його від окислювальних процесів, що призводять до різних нейродегенеративних захворювань (наприклад, хвороби Альцгеймера). Крім того, шоколад підвищує рівень дофаміну в крові – гормону, що відповідає за наше гарний настрій.
Женьшень. Для активізації мозкової діяльності досить буде всього пари крапель настоянки женьшеню на склянку води.
Яйця – джерело якісного білка, жирів і вітамінів. Це справжній подарунок для нашого мозку. Крім того, в яйцях міститься багато холіну – речовини, яка допомагає зосередитися і поліпшити працездатність нервових клітин.
Броколі – це одне з головних джерел вітаміну K, який підтримує нормальну діяльність мозку. Крім того, у броколі міститься бор, дефіцит якого призводить до зниження мозкової активності. Крім броколі, для нормальної мозкової діяльності корисні будуть всі види капусти: брюссельська, цвітна, білокачанна, пекінська або савойська.
Яблука – містять майже всі мінеральні речовини і вітаміни. Регулярне їх уживання оздоровлює судини мозку, перешкоджає їх закупорці. Таким чином, мозок завжди буде працювати бездоганно, а також знизиться небезпека крововиливів.
Сочевиця – джерело заліза і амінокислот, необхідних для швидкого перебігу біохімічних процесів в мозкових клітинах. Так забезпечується ясність розуму і підвищується швидкість мислення.
Хліб з борошна грубого помелу – це «повільні» вуглеводи. Якщо ми їмо білий хліб або вироби з борошна вищого ґатунку та здоби, у кров викидається багато інсуліну, після чого мозок починає «відключатися».