Категорія новин
✅️ Гігієна. «Золоте правило», яке ніколи не втратить своєї актуальності. Мийте руки перед кожним прийомом їжі та її приготуванням, одразу після повернення додому, після контакту з тваринами, відвідування туалету та прибирання. Якщо немає можливості вимити руки, у пригоді стане антисептик для рук. Придбайте невеличкий флакончик в аптеці і носіть його з собою про всяк випадок;
✅️ Не вживайте забруднену та воду з неперевірених джерел. Якщо немає можливості пити бутильовану воду, пийте кип’ячену охолоджену;
✅️ Миття їжі. Сальмонели мешкають та розмножуються у кишечнику домашньої птиці. Відповідно, на яйцях можуть залишатися рештки посліду. Погано вимиті яйця можуть спричини сальмонельоз. Ретельно мийте продукти перед їх вживанням. Обдавайте окропом овочі й фрукти, якщо збираєтеся їсти їх сирими;
✅️ Термічна обробка. Яйця, м’ясні продукти необхідно піддавати ретельній тепловій обробці. Щоб знищити сальмонел на шкаралупі, необхідно варити яйця не менше 6 хвилин;
✅️ Не вживайте молоко та молочні продукти, про якість збору яких Ви нічого не знаєте, краще придбайте оброблене пастеризоване молоко в магазині;
✅️ Зберігайте чисті, окремо упаковані продукти в холодильнику;
✅️ Користуйтеся окремими обробними дошками для м’яса, риби, хліба, зелені та овочів;
✅️ Ретельно перевіряйте термін придатності перед тим, як вживати продукт. Окрім того, звертайте увагу на органолептичні властивості їжі безпосередньо перед її вживанням;
✅️ Не беріть з собою в дорогу або на пікнік продуктів, які швидко псуються (яйця, молочні продукти, кондитерські вироби з кремом);
✅️ Не купуйте їжу в місцях невстановленої торгівлі.
☝🏻Будьте пильними до їжі, яку Ви вживаєте і пам’ятайте про правила безпеки. Запорукою міцного здоров’я є належна профілактика. 🤷🏼‍♀️Та, якщо вже й трапилося неприємне, не зволікайте – зверніться до лікаря, щоб якнайшвидше діагностувати та вилікувати недугу❗️ ❤️Міцного Вам здоров’я!❗️
картинка