Категорія новин
👨‍⚕️ВООЗ рекомендує не виключати кухонну сіль з раціону. Потрібно лише скоротити її споживання до 5 грамів на день, а це 1 чайна ложка.
💁🏻Є кілька способів, як це зробити:
✅️ Замінити частину солі в стравах на спеції: їжа буде менш солоною, але не втратить свій смак, а навпаки – стане ще цікавішою.
✅️ Соліть їжу, як і раніше, просто менше😅. Замість двох пучків солі кладіть один. Ви здивуєтеся тому, що не помітите різниці в смаку.👉🏻 Через місяць можете ще знизити "соляну дозу", потім ще ...
✅️Шкода солі пов'язана з дисбалансом натрію та калію, який виникає в результаті її споживання.💁🏻‍♀️ Сьогодні на прилавках з'явилася сіль із калієм.☝🏻 У ній збережена правильна, природна пропорція цих двох елементів. ❗️Пересолювати нею страви теж не треба, але вона знижує шкоду звичайної солі.
✅️Зменшіть споживання солоних продуктів. На диво, багато солі в хлібі, деяких сирах, випічці. 👉🏻Вже не кажучи про солоні закуски, типу чіпсів (які є без солі!) та горішків.
✅️ Не вірте в те, що морська сіль або сіль з гір з якимись додатками – корисна. Вона не менш шкідлива, просто іноді містить корисні компоненти.
🤷🏼Намагатися оздоровитися вітамінами, доданими в сіль, так само безглуздо, як купувати дорогу техніку заради упаковки з пухирцями.☝🏻 Йодована сіль краща за звичайну, особливо для дітей. ❗️Але солити нею більше норми, щоб отримати побільше йоду – не варто.
✅️Не треба збільшувати споживання солі, коли ви сильно пітнієте. З потом ми втрачаємо не так багато солі, щоб поповнювати її нестачу в спекотний день.
Як зменшити споживання солі і чому це потрібно зробити?