Категорія новин
💁‍♀️Для того, щоб запобігти «вимиванню» кальцію з кісток в організм людини має щодня надходити достатня кількість кальцію. Потреба в кальції різна в різні періоди життя. Вона підвищується у підлітків у період швидкого і активного росту і у літньому віці у зв'язку з погіршенням процесів усмоктування і засвоєння кальцію.
👩‍⚕ДОБОВА НОРМА СПОЖИВАННЯ КАЛЬЦІЮ
Вік👇
від 0 до 6 міс. .......................................... 400 мг
від 6 міс. до 1 року ............................. 600 мг
від 1 року до 10 років ....................... 800 мг
11-25 років ............................................. 1200 мг
👩Жінки:
25-50 років ....................................................... 800 мг
25-50 років (вагітні, що годують) ........... 1200 мг
старші за 50 років .......................................... 1200 мг
старші за 50 років на
гормонозамінній терапії ............................ 1000 мг
🧑‍🦰Чоловіки:
25-65 років .............................................. 800 мг
старші за 65 років ............................... 1200 мг
🤷‍♀️Велика частина людей не отримує кальцій із продуктами харчування в необхідній кількості, що приводить до підвищення ризику розвитку остеопорозу. ☝️Для заповнення дефіциту кальцію в організмі використовуються лікарські препарати, які призначає лікуючий лікар. Крім того, для кращого засвоєння кальцію організмом необхідний вітамін Д, бажано, щоб він також входив до складу препарату.
👨‍⚕ВМІСТ КАЛЬЦІЮ В ПРОДУКТАХ:
Молоко 3% жирності ............................................. 100 мг
Сир ............................................. 95 мг
Сметана ............................................. 90 мг
Твердий швейцарський сир 600 мг.
Плавлений сир ............................................. 300 мг.
Яйця (штука) ............................................. 27 мг.
Риба (середня) ............................................. 20 мг.
Тріска (свіжа) ............................................. 15 мг.
Оселедець (свіжа) ............................................. 50 мг.
Сьомга (свіжа) ............................................. 20 мг.
Сардини в олії ............................................. 420 мг.
Креветки (варені) ............................................. 110 мг.
Тунець (у консервах) ............................................. 8 мг.
Шоколад чорний ............................................. 60 мг.
М'ясо (середньої жирності) ............................................. 10 мг.
Свинина (нежирна) ............................................. 7 мг.
Шинка(середньої жирності) ............................................. 10 мг.
Борошно ............................................. 16 мг.
Білий хліб ............................................. 20 мг.
Чорний хліб ............................................. 100 мг.
Булочки ............................................. 10 мг.
Рис невідварений ............................................. 10 мг.
Макарони невідварені .............................................22 мг.
Зелені овочі (середнього розміру) ............................................. 40 мг.
Помідори, огірки ............................................. 10 мг.
Морква ............................................. 35 мг.
Капуста ............................................. 210 мг.
Цибуля-порей ............................................. 92 мг.
Цибуля ............................................. 35 мг.
Банан ............................................. 26 мг.
Виноград ............................................. 10 мг.
Фрукти з кісточками (сливи, абрикоси і т.д.) ............................................. 12 мг.
Груша, яблуко ............................................. 10 мг.
Апельсин ............................................. 40 мг.
Сухофрукти ............................................. 80 мг.
Добова норма споживання кальцію