Категорія новин
💁Аскорбінова кислота присутня в багатьох продуктах в нашому повсякденному раціоні. Нею багаті свіжі овочі, фрукти, ягоди та листова зелень. З’їдати їх потрібно в сирому вигляді, так як під час термічної обробки вітамін руйнується.
💁‍♀️Десятка продуктів-лідерів за змістом природного вітаміну С:
Назва ➖ Вітамін С, мг/100 г продукту
Ягоди шипшини ➡️ 1000
Червоний болгарський перець ➡️ 250
Ягоди обліпихи ➡️ 200
Ягоди чорної смородини ➡️ 200
Зелень петрушки ➡️ 150
Зелений болгарський перець ➡️130
Журавлина ➡️ 100
Лимони ➡️ 40
Шпинат ➡️ 30
☝️ Однак вміст вітаміну в цих продуктах дозволяє лише в малій мірі задовольнити добову потребу організму в цьому елементі. Характерно, що деякі фрукти та овочі розщеплюють молекули аскорбінової кислоти, через згубну дії аскорбінази, тому для вираженого терапевтичного ефекту важливо отримувати концентровані дози елемента.
🤔Вітамін С в продуктах, де найбільше❓