Категорія новин
🥗 Дієта з вживанням певних продуктів є важливою стратегією, яку ви можете використовувати, щоб знизити ризик захворювання на рак. ☝Наприклад, рекомендовано щодня вживати не менше п'яти порцій фруктів та овочів і постійно контролювати свою вагу.
💁‍♂️ Крім того, дослідники знаходять, що певні продукти можуть бути важливою частиною протиракової дієти.
👉 Хоча споживання продуктів для боротьби з раком не може гарантувати запобігання раку, правильний вибір продуктів може допомогти знизити ризик. Пропонуємо вам рекомендації щодо дієти, яка допоможе знизити ризики розвитку раку:
❗️🍎🍅❗️ Їжте багато фруктів і овочів.
👉 Фрукти і овочі містять вітаміни і поживні речовин, які, як вважається, знижують ризик деяких видів раку. Вживання великої кількості рослинної їжі також залишає мало місця для продуктів з високим вмістом цукру. Замість того, щоб «заправлятися» обробленими або солодкими продуктами, їжте фрукти та овочі на закуску.
📌 Прекрасним прикладом «протиракового раціону» э Середземноморська дієта що пропонує продукти, які можуть профілактувати рак, орієнтуючись в основному на рослинні продукти, такі як фрукти і овочі, цільне зерно, бобові і горіхи. Середземноморська дієта передбачає використання більш «здорових» продуктів: оливкова олія замість тваринних жирів і риба замість червоного м'яса.
❗️☕️❗️Пийте зелений чай.
💁‍♂️ Зелений чай є потужним антиоксидантом і може бути важливою частиною протиракової дієти. Зелений чай, може знизити ризики раку печінки, молочної залози, підшлункової залози, легень, стравоходу і шкіри. Дослідники повідомляють, що нетоксичний інгредієнт, який міститься в зеленому чаї, епігаллокатехін-3-галлат, діє проти урокінази (ферменту, необхідного для росту ракової пухлини). Одна чашка зеленого чаю містить від 100 до 200 мг цього протипухлинного інгредієнта.
❗️🍅❗️ Їжте більше помідорів.
📝 Дослідження підтверджують, що антиоксидант лікопін, який міститься в томатах, може бути більш потужним, ніж бета-каротин, альфа-каротин і вітамін Е. Ликопин пов’язують із захистом від деяких видів раку, таких як рак простати і рак легень. Обов'язково термічно обробляйте помідори, так як цей метод вивільняє лікопін і робить його доступним для вашого організму.
❗️🫒❗️Використовуйте оливкову олію.
🫒 Оливкова олія, що містить багато поліненасичених жирних кислот, широко використовується як для приготування їжі, так і для приготування салатів, соусів тощо. Дослідження показують, що рівень захворюваності на рак молочної залози в країнах Середземномор'я ( з високим споживанням оливкової олії) на 50 відсотків нижче, ніж в Сполучених Штатах.
❗️🍇❗️На закуску - виноград
У червоного винограду є насіння, наповнені суперантіоксідантним активином. Цей «борець з раком» також міститься в червоному вині і соку червоного винограду. Він може забезпечити значний захист від деяких видів раку, хвороб серця та інших хронічних дегенеративних захворювань.
❗️🧄🧅❗️Рясно використовуйте часник і цибулю.
📝 Дослідження показали, що часник і цибуля можуть блокувати утворення нітрозамінів, потужних канцерогенів, які націлені на кілька ділянок тіла, зазвичай на товсту кишку, печінку і груди. Дійсно, чим гостріше страва і чим більше в ній часника або цибулі, тим більше в ній хімічно активних сполук сірки, які запобігають раку.
❗️🐟❗️Їжте жирну рибу.
👉 Жирна риба - така як скумбрія, лосось, тунець і оселедець - містить омега-3 жирні кислоти, тип жирних кислот, який був пов'язаний зі зниженим ризиком раку простати. Якщо ви в даний час не їсте рибу, ви можете подумати про додавання її в свій раціон запобігання раку. Ще один спосіб додати омега-3 в свій раціон - льняне насіння.
🚶‍♀️ Будьте активні і виділіть в своєму раціоні більше місця для корисних продуктів, що можуть знизити ризик захворювання на рак.
Картинка