Категорія новин
Найбільш частим місцем ураження є сигмоподібна та пряма кишка, де локалізується понад 60% випадків цієї патології.
Генетичні чинники та вплив навколишнього середовища (переважно пов'язаний зі способом життя) відіграють важливу роль у розвитку онкологічної проблеми.
До порушень у харчуванні, що підвищують ризик колоректального раку (друга назва хвороби), належать:
Меню, багате на тваринні жири.
Вживання великої кількості червоного м'яса.
Мінімальна кількість споживаних овочів та фруктів.
Дефіцит кальцію та селену.
Низький рівень харчових волокон.
Висококалорійне харчування.
Ознаки раку кишківника виникають на тлі чинників, що підвищують ризик виникнення.
До них відносяться:
Куріння тютюну.
Часте вживання алкоголю.
Недостатня фізична активність – малорухливий спосіб життя.
Ожиріння.
Попередня променева терапія черевної порожнини.
Спадковість у плані передачі подібної онкології.
Наявність доброякісних пухлин, які зазвичай мають форму поліпів у даному відрізку ШКТ.
Запальні захворювання (наприклад, виразковий коліт) також спричиняють формування проблем онкологічного характеру.